Overheid - Burger

 

Mediation is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een conflict hebt met de overheid. Toch zie je steeds vaker mediation bij het oplossen van conflicten tussen overheid en burger. Dat heeft een reden.

Als burger en overheid heb je altijd met elkaar te maken. Het is een lange termijn relatie. Je hebt nu misschien een conflict over je inkomensbelasting of een uitkering. Maar straks vraag je een vergunning aan of maak je bezwaar tegen een gemeentelijke aanslag.

 

Als burger kun je de overheid altijd vragen om een mediator bij het oplossen van het conflict. En de overheid is steeds meer ingericht op het goed en snel oplossen van conflicten met behulp van mediation. Want de overheid wil liever geen conflicten met burgers. Net zo min als jij zit te wachten op een conflict met de overheid.

 

Mediation biedt je ook de kans om het probleem waar je tegen aanloopt in een breder verband te bespreken met de overheid. Stel er is je een uitkering geweigerd. Bij de rechter kun je twisten over de vraag of je er wel of geen recht op hebt, en vervolgens beslist de rechter.

 

Neem vrijblijvend contact op met Mediation4us om jouw kwestie te helpen onderzoeken.