Buren

 

‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Maar niet iedereen is blij met zijn buren.

 

Als je ‘s avonds wakker ligt van het lawaai van je buren. Of als je met je buren in een ruzie belandt over het gedrag van hun kinderen, maar ook als je buren hun schutting op jouw grond zetten.

 

Wat als de bomen van je buren zo groot zijn dat jij geen zon meer hebt? Dan ben je waarschijnlijk helemaal niet blij met je buren. Als een goed gesprek niet helpt, wat dan?

 

Je kunt bij de buren aanbellen voor een goed gesprek. Hen in alle redelijkheid aanspreken. Maar dat helpt niet altijd. Soms lijkt het probleem zelfs groter te worden. Daar zit je dan. Allebei. Want je wilt je vrij voelen om te bewegen en te wonen in je huis zoals jij dat wilt. En als dat niet kan door gedoe met je buren, kun je daar dagelijks last van hebben.

 

In zo’n situatie kan Mediation4us helpen. Als neutrale derde ga ik met jou en je buren in gesprek. Jullie onderzoeken met elkaar waar het probleem ligt en hoe je dit samen op kunt lossen.

 

Want uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: prettig wonen in zijn eigen huis. Je wilt niet bezig zijn met je buren en hun muziek, hun kinderen, hun schutting of hun boom. Je hoeft geen vrienden te worden, maar als je bij elkaar kunt aanbellen als er iets is dan is dat is wel zo prettig. 

 

Voorkom juridische procedures of uit de hand gelopen ruzies en neem contact met mij op om uw conflict te helpen oplossen.